Poskytujeme komplexní služby v oblasti tvorby, rozvoje, správy a provozu webových aplikací. Aktivně se zabýváme internetovým marketingem s cílem zvýšit úspěšnost webů.

Info

info@vizus.cz +420 270 005 275 Mapa Servis

Úvod | VIZUS | Zprávy | Aktualizace šifrování HTTPS

Aktualizace šifrování HTTPS

16. březen 2020 Zprávy

Od března dochází k aktualizaci zabezpečení prohlížečů a zakázání starých verzí SSL a TLS pro HTTPS přístup k webům.

V březnu dojde k aktualizaci zabezpečení hlavních webových prohlížečů Chrome, Firefox, Safary, Edge a Internet Explorer. Tyto aktualizace zakazují staré šifrovací metody SSL a TLS při přístupu k webu přes HTTPS a vyžadují novější šifrování TLS 1.2 nebo 1.3.

V týdnu od 16. 3. 2020 bude na našich serverech probíhat hromadná aktualizace webů a jejich migrace na novější TLS. V průběhu této aktualizace může dojít k výpadku dostupnosti webu, která by neměla přesáhnout 15 minut.

Weby na redakčním systému Vizus CMS 2, který již 5 let nepodporujeme, nelze z technologických důvodů na novější TLS přesunout a takové weby nebudou být přes HTTPS v prohlížečích dostupné. Proto doporučujeme jejich urychlenou aktualizaci na Vizus CMS 3.

Pokud u nás hostujete svůj vlastní web, např. WordPress , který využívá staré verze PHP 5.2 nebo 5.3, nabízíme vám aktualizaci na PHP 7.4 a přechod na TLS 1.3.

Aktualizováno 14. dubna 2020. Konkrétní datum ukončení platnosti starších verzí šifrování je dáno výrobcem prohlížeče. Probíhající pandemie koronaviru způsobila posunutí plánů.