Poskytujeme komplexní služby v oblasti tvorby, rozvoje, správy a provozu webových aplikací. Aktivně se zabýváme internetovým marketingem s cílem zvýšit úspěšnost webů.

Info

info@vizus.cz +420 270 005 275 Mapa Servis

Úvod | VIZUS | Zprávy | Vizus CMS na Windows 10 a prohlížeči Edge

Vizus CMS na Windows 10 a prohlížeči Edge

12. srpen 2015 Zprávy

S příchodem Windows 10 a prohlížeče Edge se nás ptáte na fungování redakčního systému Vizus CMS. Stručná odpověď zní: CMS 3 funguje, CMS 2 nikoliv.

Firma Microsoft uvolnila novou verzi operačního systému Windows 10, která obsahuje i nový prohlížeč Edge. Součástí instalace Windows 10 však zůstává i Internet Explorer 11. Pokud máte web postavený na redakčním systému Vizus CMS 3, bude vám fungovat i na Windows 10, včetně prohlížeče Edge. Jestliže máte starší verzi redakčního systému Vizus CMS 2, bude na Windows 10 částečně fungovat pouze v Internet Exploreru 11, nikoliv v prohlížeči Edge nebo jiných. Rozšíření podpory Vizus CMS 2 na Windows 10 nebo prohlížeč Edge již neplánujeme. Proto všem našim zákazníkům doporučujeme aktualizovat svůj web na Vizus CMS 3. Co nového přináší třetí verze CMS, najdete popsané na stránce Novinky ve Vizus CMS 3. Zároveň znovu upozorňujeme, že podpora redakčního systému Vizus CMS 2, a webů na něm postavených, končí již 31. 12. 2015, jak bylo popsáno v článku Ukončení podpory Vizus CMS 2.

Spuštění Internet Exploreru 11 pod Windows 10

Stiskněte klávesovou zkratku WinKey+R (WinKey = klávesa s logem Windows), do řádky napište iexplore a dejte spustit. Následně můžete pravým plačítkem myši kliknout na ikonu IE dole v liště a zvolit "Připnout tento program na hlavní panel".