Poskytujeme komplexní služby v oblasti tvorby, rozvoje, správy a provozu webových aplikací. Aktivně se zabýváme internetovým marketingem s cílem zvýšit úspěšnost webů.

Info

info@vizus.cz +420 270 005 275 Mapa Servis

Úvod | VIZUS | Zprávy | Ochrana osobních údajů

Ochrana osobních údajů

Ochrana osobních údajů

15. květen 2018 Zprávy

Data, nejen ta osobní, chráníme už z podstaty našeho podnikání, GDPR tedy pro nás není nic nového.

Zveřejnili jsem naše Zásady ochrany dat, což je dokument v souladu s Nařízením Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 ze dne 27. dubna 2016, které ukládá všem subjektům v EU, aby s osobními daty nakládály správně a chránily je.

Připravili jsem také Zpracovatelskou smlouvu, která zajišťuje zpracování osobních údajů v souladu s Nařízením, a kterou postupně podepisujeme s našimi zákazníky, o jejichž weby a aplikace se staráme a kde dochází ke zpracování osobních údajů.

Tipy a triky pro naše uživatele
  • Pokud máte na webu formulář, kde potřebujete souhlas se zpracováním os. údajů, můžete k tomu využít novou položku standardního modulu Formuláře, kterou jsme do našeho Vizus CMS přidali. Položka se nazývá Souhlas, je nepovinná, lze jí doplnit odkazem na informace o zpracování údajů. Systém k souhlasu uloží potřebné informace...
  • Dle Nařízení je každý povinnen informovat o tom, jak údaje zpracovává, na základě čeho a jaké má subjekt údajů práva. Toto lze realizovat u každého formuláře pomocí položky Textový popis, kam lze opět přidat odkaz na informace o zpracování údajů.